Uutiset 2003

22.12.2003

Eppu 14 vuotta

Nordwart Sahibar eli Eppu täytti kunnioitettavat 14 vuotta 22.12.

Eppu-tonttu


22.11.2003

Uusi kansainvälinen valio

Riikan (Latvia) KV-näyttelyssä 22.11 Tazillah Qahir Sanam (Salomo) oli ROP, sai CACIB:in ja valmistui näin alle kolmevuotiaana kansainväliseksi valioksi. Lisäksi Salomo sijoittui kovatasoisessa ryhmässä hienosti kolmanneksi.

15.11.2003

Jyväskylä KV

Tazillah Qasama Faruz (Pumpuli) oli narttujen valioluokan toinen Jyväskylän KV näyttelyssä 15.11 saaden samalla VACA:n, joka muuttuu CACIB:ksi.

02.11.2003

Uusia Tanskan valioita

Al-Yasamin Jarada (Veera) oli paras narttu ja VSP Herningin KV näyttelyssä Tanskassa 2.11 saaden samalla CACIB:n. Matkakumppani Tazillah Rajaah al-Rubinin (Ruben) sijoitus oli PU-3. Molemmat saivat myös sertit ja valmistuivat Tanskan valioiksi. Lue lisää>>

18.10.2003

Oulu KV

Tazillah Qasama Faruz (Pumpuli) saavutti ensimmäisen ROP sijoituksensa Oulun KV näyttelyssä 18.10 saaden samalla kolmannen CACIB:nsa. Ryhmäkehässä Pumpuli sijoittui hienosti toiseksi.

20.09.2003

Uusia sertivoittajia maastossa

Tazillah Qahir Sanam (Salomo) ja Tazillah Parham al-Masi (Ramses) kunnostautuivat SSaK:n maastomestaruuskisoissa Vihdin Myllylammella. Salomo oli hienosti toinen kahdella erinomaisella juoksulla ja Ramses nousi hienolla finaalijuoksullaan viidenneksi saaden näin viidennen jaossa olleen sertin. Virallisen luokan kilpailuun osallistui 47 salukia.

31.08.2003

Uusi Tazillah valio

Tazillah Shah Tepe eli Herkules sai kolmannen serttinsä ja valmistui Fin Mva:ksi Vantaan näyttelyssä 31.08.

Sertti myös maastosta

Myös Tazillah Riim bint Topaz eli Riimu sai sertin sijoituttuaan neljänneksi SMM-kisoissa Teiskossa 31.08. Sertti oli Riimun neljäs.

24.08.2003

Balttian voittaja -03

Tazillah Qasama Faruz eli Pumpuli oli VSP Tallinnan Balttian Voittaja -03 näyttelyssä saaden samalla toisen CACIB:nsa sekä BaltV-03 tittelin. Samoin CACIB:ksi muutuvan VACA:n sai vaihteeksi matkustusvuorossa ollut Tazillah Shimon Sabah eli Elvis, jonka sijoitus oli PU-2. Samalla Elvis myös sai sertin ja valmistui Eestin valioksi.

17.08.2003

Sulo VSP

George Kostopoulos arvosteli 12+11 salukia Auran näyttelyssä 17.8 ja Tazillah Sultan al-Arab eli Sulo oli jälleen VSP.

10.08.2003

Saskalle toinen sertti

Hämeenlinnan kansallisessa näyttelyssä 10.8 Tazillah Sultan al-Arab eli Sulo oli ROP ja sertin sai jälleen velipoika Tazillah Sahib Saphir eli Saska saatuaan ainoana ei-valiouroksena ERI:n. Paikalla oli 16+16 salukia ja tuomarina toimi Kari Salminen.
09.08.2003

Uusi sertivoittaja maastoista

Tazillah Rajaah al-Rubin eli Ruben oli urosten toinen Tampereen KV maastoissa saaden vara-CACIL:n ja ensimmäisen maastosertinsä. Myös Tazillah Shimon Sabah eli Elvis ylsi pistesijalle ollen kuudes.

22.07.2003

Hyvä tulos Forssassa

Forssan näyttelystä 20.7 saatiin mukava saldo:


13.07.2003

Sulo jälleen VSP

Hyvinkään näyttelyssä 13.7 Tazillah Sultan al-Arab eli Sulo oli VSP ja kennel Tazillah esitti ROP kasvattajaryhmän.

29.06.2003

Salomo menestyi Pietarissa

Tazillah Qahir Sanam eli Salomo oli PU-2 Pietarin KV näyttelyssä 29.6 saaden VACA:n ja Venäjän sertin. VACA vahvistetaan kuitenkin CACIB:ksi, koska voittaja oli kansainvälinen valio ja sertillä Salomo valmistui myös Venäjän valioksi.

Menestystä myös Porissa

Porin kansallisessa näyttelyssä 29.6 Tazillah Sultan al-Arab eli Sulo oli VSP ja sertin sai velipoika Tazillah Sahib Saphir eli Saska voitettuaan avoimen luokan. Paikalla oli 13+14 salukia, tuomarina toimi Lena Ståhlhandske Ruotsista.

24.06.2003

Voi Mimosa...

Mimosa Juuri kun hädin tuskin olimme alkaneet toipua Maxinen ja Muumin poismenosta (kts. uutinen 7.6) saavutti uusi järkyttävä viesti meidät: Tazillah Panteha Hafiya eli Mimosa oli juuri jäänyt auton alle ja kuollut saamiinsa vammoihin. Mimosa palautui meille keväällä ja siirtyi uuteen, rakastavaan kotiin vain noin kuukausi sitten. Uuden kotinsa piha-aitaa korjaamaan tulleen huoltomiehen huolimattomuuden ja ajattelemattomuuden seurauksena Mimosa pääsi kuitenkin livahtamaan karkuun, jonka jälkeen sen kulku suuntautui vilkkaasti liikennöidylle tielle kohtalokkain seurauksin. Mimosa oli vain 1.5 vuoden ikäinen, iloinen ja äärettömän ihmisrakas salukityttö, jonka menettäminen juuri uuteen sijoitusperheeseen kotiutumisen jälkeen tuntuu erityisen kovalta iskulta sekä omistajalle että kasvattajalle. Paljon niin kovasti odotettuja yhteisiä hetkiä jäi kokematta. Mimosa, meillä on niin kovasti sinua ikävä...

Muumista vielä

Tänään myös varmistui Muumin (Tazillah Tzenobia) kuolinsyyksi dilatoiva kardiomyopatia, joka on idiopaattisesti (itsestään) kehittyvä sydänlihassairaus.18.06.2003

O-pentue syntyi

Fiona pyöräytti aamun tunteina maailmaan 8 (3+5) uutta salukinalkua. Lue asiasta lisää O-pentueen uudelta sivulta.07.06.2003

Synkkä lauantai

Joskus koettelemuksia tuntuu kasaantuvan samalle päivälle kohtuuttoman paljon. Kun menettää saman vuorokauden aikana kaksi rakasta lauman jäsentä, voi vain kysyä, miten näin voi tapahtua?

LDC's Blond PB Maxine (Maxine) sairastui 4-5.6 välisenä yönä nielutulehdukseen, jotka olivat vaivanneet Maxinea jo useaan otteeseen parin viime vuoden aikana. Ennen kuin antibioottikuuri kuitenkaan alkoi vaikuttaa, ehti tauti nopeasti pahentua keuhkokuumeeksi ja keuhkoihin alkoi kertyä nestettä. Perjantai-iltaan 6.6 menessä Maxinen tila oli heikentynyt nopeasti ja hengittäminen oli käynyt vaikeaksi. Väistämätön ratkaisu oli edessä; veimme Maxinen päivystävälle eläinlääkärille, joka totesi, että mitään ei olisi enää tehtävissä, 13-vuotiaan vanhuksen elimistö ei yksinkertaisesti enää jaksanut taistella. Hieman ennen kello yhtä yöllä 7.6 Maxine nukkui pois armeliaan pistoksen tuodessa helpotuksen.

Mieli apeana ja vain muutaman tunnin yöunen jälkeen päätimme kuitenkin aamulla lähteä SSaK:n erikoisnäyttelyyn Tuomarinkartanolle, olihan asia jo sovittu usean kasvattimme omistajan kanssa ja itseltämmekin oli neljä koiraa ilmoitettu näyttelyyn. Ikävien uutisten kertomisen jälkeen päivä lähti kuitenkin etenemään vaikkakin hieman vaisuissa tunnelmissa. Mutta sitten tapahtui se, mitä emme pahimmissa kuvitelmissammekaan olisi voineet uskoa tapahtuvaksi; vain 5-10 minuuttia reippaan veteraanikehässä esiintymisensä jälkeen Tazillah Tzenobia eli Muumi löytyi kuolleena näyttelyhäkistään. Eläinlääkäri yritti vielä elvyttää Muumia mutta tuloksetta. Muumi oli hyväkuntoinen 10-vuotias veteraani, joka lenkkeili säännöllisesti päivittäin eikä koskaan ollut sairastanut mitään. Ainoat eläinlääkärikäynnit olivat rokotukset ja tiineysultrat. Vahvistusta kuolinsyyhyn joudumme odottelemaan vielä muutaman viikon, missä ajassa ruumiinavauksen tuloksen pitäisi selvitä.

Näin muutaman päivän jälkeen näitä tapahtumia on vielä hieman vaikea uskoa todeksi, kaikki on kuin jonkinlaisen usvan peitossa. Hitaasti elämä kuitenkin palaa lähes entisiin uomiinsa vaikka kaksi ylimääräistä ruokakuppia odottaakin yhä käyttäjäänsä. Pian niillekin saattaa taas olla käyttöä, sillä uusi elämä odottaa syntymäänsä Fionassa (Al-Yasamin Jamana).

Kaikkiin tarinoihin liittyy aina jokin opetus, tässä tapauksessa sen voisi kiteyttää, vaikka näin: "Nauttikaa jokaisesta päivästä salukinne kanssa, kuin se olisi viimeinen yhteinen hetkenne, sillä koskaan ette voi tietää mitä huominen tuo tullessaan."

*****

Sydämellinen kiitos teille kaikille, jotka olette meitä sanoin ja myötäelämisellänne lohduttaneet.

*****31.05.2003

Riimulle kolmas sertti maastosta

Tazillah Riim bint Topaz eli Riimu sai kolmannen sertinsä sijoituttuaan kolmanneksi SSaK:n ja SaFa:n kevätmaastoissa Talmassa. Kokonaan tulokset löytyvät SSaK:n tulossivuilta.20.05.2003

Kesävauvoja tulossa

Al-Yasamin Jamana eli Fiona ja Kirman Parifah eli Ripsu kävivät tänään pentu-ultrassa ja molemmat ovat pieniin päin. Lue lisää Pentueet -sivulta.17.05.2003

Uusi Tazillah -käyttövalio

Tazillah Shimon Sabah eli Elvis sai viidennen maastoserttisä ja saavutti näin käyttövalion arvon Ridasjärven maastoissa 17.5. Alkuerien jälkeen Elvis oli seitsemännellä sijalla mutta hieno finaalijuoksu nosti lopullisen sijoituksen neljänneksi. Kilpailut käytiin erittäin vaikeissa, sateisissa ja koleissa olosuhteissa. Kilpailuun osallistui 21 salukia, jotka suoriutuivat tehtävästään olosuhteisiin nähden hienosti.27.04.2003

Uusi Tazillah -valio Lahdessa

Tazillah Qaus Quzaha eli Tenho sai kolmannen serttinsä ja valmistui siten FIN Mva:ksi Lahden KV näyttelyssä. Lisäksi VACA:n saivat myös Tazillah Shimon Sabah uroksissa ja Al-Yasamin Jarada nartuissa. Tulokset kokonaisuudessaan löytyvät SSaK:n tulossivuiltaTazillah kennel täytti pyöreitä vuosia 22.4, jolloin tuli kuluneeksi kymmenen vuotta ensimmäisen eli T-pentueen syntymästä. Sydämelliset kiitokset kaikkien kasvattiemme omistajille tämän tapahtuman muistamisesta ja todella onnistuneesta yllätyksestä Lahden näyttelyn yhteydessä!

21.04.2003

Tazillah Qahir Sanamin hyvä vire jatkuu

Tazillah Qahir Sanam eli Salomo oli ROP ja RYP-2 Lappeenrannan kansallisessa näyttelyssä Pääsiäisenä. Rotu- ja ryhmätuomarina toimi Jackie Perry Thaimaasta.

Tazillah Qahir Sanam, RYP-2


09.03.2003

Vilnan KV-näyttelystä edellisen päivän uusinta

Al-Yasamin Jamana oli jälleen ROP, sekä nyt RYP-2 ja Tazillah Sultan al-Arab VSP Vilnan KV-näyttelyssä 09.03.


08.03.2003

Liettuan Voittajat 2003

Al-Yasamin Jamana oli ROP & RYP-3 ja Tazillah Sultan al-Arab VSP Liettuan Voittaja 2003 näyttelyssä Vilnassa 08.03. Samalla molemmat valmistuivat myös kansainvälisiksi valioiksi. Paikalla oli yhteensä 11 salukia. Onnittelut myös Jamanan kasvattajalle Marjo Aittokarille!


02.03.2003

Uusi Tazillah-valio

Tazillah Qasama Faruz oli VSP, sai kolmannen sertinsä ja valmistui Fin&Est Mva:ksi Kaarinan 10-ryhmän erikoisnäyttelyssä 02.03. Kennel Tazillah esitti myös BIS-3 kasvattajaryhmän.


16.02.2003

Vara-CACIB:it Imatralta

Tazillah Sultan al-Arab ja Al-Yasamin Jamana palkittiin molemmat VACA:lla Imatran KV-näyttelyssä 16.02. Tuomarina toimi Paula Heikkinen-Lehkonen.


14.02.2003

Luumu on poissa

Ensimmäisen pentueemme esikoinen Tazillah Topaz eli Luumu jätti meidät ikävöimään sairastuttuaan äkillisesti nopeasti leviävään melanooma-syöpään. Vaivoja hoidettiin aluksi sylkirauhastulehduksena mutta antibioottikuuri ei tehonnut vaan kurkun turvotus ja kivut lisääntyivät. Lopulta ohutneulanäyte vahvisti taudin syöväksi. Kiitos Luumu kaikesta - sait hienot pennut, joista on kasvanut kauniita salukeja.


09.02.2003

Vaikeuksien kautta voittoon

Mitä teet, jos Tallinnaan mennessäsi saat satamassa tietää, että laivavuoro, jolla aioit matkustaa, onkin peruutettu ja seuraava lähtee tunnin päästä mutta on vaikeiden sääolojen takia perillä vasta samaan aikaan kuin kehän pitäisi jo alkaa? Hyppäätkö seuraavaan laivaan vai annatko periksi? No, joskus kannattaa olla uhkarohkea, sillä peräänantamattomuudella, mukavien ihmisten avulla ja ripauksella onnea kaikki on mahdollista. Tästä todisteena Tazillah Sultan al-Arabin ROP, CACIB ja RYP-3 sekä Tazillah Qasama Faruz'in VSP, CACIB ja SERT Tallinnan näyttelystä 09.02.2003.


26.01.2003

Hyvä näyttelykauden avaus Turussa

Kausi avattiin osaltamme uusia näyttelysääntöjä ihmetellessä Turun Top Dog Showssa. Tuloksena oli komea ROP-voitto CACIB:n ja SERT:n kera nuorelle Tazillah Qahir Sanamille eli Salomolle. Samalla Salomo valmistui Fin & Est & Lt Mva:ksi. Illan kruunasi vielä Salomon voitto vinttikoiraryhmässä. Rotutuomarina toimi Marion Spavin Iso-Britanniasta ja ryhmän valitsi Eli-Marie Klepp Norjasta. Tazillah kennel saavutti lisäksi vielä voiton ROP-kasvattajaryhmänä.

Tazillah Qahir Sanam, RYP-1


27.12.2002

Fillen matka päättyi

Rakas Fillemme, Kans&Fin&Est&Dk Mva, PlSg-94, DV-89 Nordwart Filbert siirtyi 27.12.2002 salukien taivaaseen 15 vuoden ikäisenä. Fillen muisto elää mielissämme ikuisesti.


26.10.2002

Tazillah Sultan al-Arab BIS-2 Seinäjoella

Tazillah Sultan al-Arab eli Sulo sijoittui hienosti BIS-2:ksi Seinäjoella. Rotutuomarina toimi Paula Heikkinen-Lehkonen, ryhmän arvosteli Arne Foss Norjasta ja Best In Shown valitsi Hans v d Berg Hollannista. Lisäksi Tazillah Qaus Qusaha eli Tenho oli PU-4 saaden toisen serttinsä.

Tazillah Sultan al-Arab, BIS-2