Uutiset 2005

05.11.2005

Ruben paras Lahdessa

Tazillah Rajaah al-Rubin (Ruben) oli ROP ja RYP-3, kun Tuula Plathan arvosteli 43 salukia Lahden ryhmänäyttelyssä 05.11.

23.10.2005

Toinen hyvä päivä Seinäjoella

Tazillah Parham al-Masi (Ramses) oli PU-2 Seinäjoen näyttelyssä 23.10. Nartuissa toiseksi sijoittui jälleen Tazillah Ofiyah (Olga) ja neljänneksi Tazillah Mahta Malakeh (Mami), joka tälllä kertaa palkittiin varasertillä. Salukit arvosteli Lilian Hanniste Virosta.

Lenalla tuloksekas Norjan matka

Tazillah Oleylah (Lena) oli ROP CACIB:n ja sertin kera Tromsan KV-näyttelyssä Norjassa 23.10. Ryhmässä Lena sijoittui hienosti neljänneksi. Salukit arvosteli Torbjorn Skaar Norjasta.

22.10.2005

Menestystä Seinäjoella

Urosten kilpailu Seinäjoen näyttelyssä 22.10 sujui Tazillah Rajaah al-Rubinin (Ruben) ja Tazillah Shimon Sabahin (Elvis) hallinnassa Rubenin ollessa PU-1 ja Elviksen PU-2. Nartuissa toisessa virallisessa näyttelyssään esiintynyt juniori-ikäinen Tazillah Mahta Malakeh (Mami) nappasi komeasti PN-2 sijan ja palkittiin sertillä. Narttujen kolmanneksi sijoittui hyvään näyttelyvireeseen päässyt Tazillah Ofiyah (Olga). Lisäksi Tazillah kennel esitti ROP kasvattajaryhmän. Salukit arvosteli Ulla Eriksson Ruotsista.

08.10.2005

Jalo menestyi myös maastoissa

Jo muutaman kerran aiemmin sertisijoitusta hätistellyt Tazillah Omar Kamran (Jalo) nappasi nyt ensimmäisen maastosertinsä Tuomarinkartanon kisoissa sijoittuen seitsemänneksi. Kahdeksanneksi sijoittui Tazillah Pareesa Ashar (Vilma), mikä oli pieni pettymys, koska Vilma vielä alkuerien jälkeen oli kolmantena. Finaaliin selvisi myös Vilman veli Tazillah Parham al-Masi (Ramses), jonka lopullinen sijoitus oli 16. Kisaamassa oli kaikkiaan 43 salukia, joista 21 kelpuutettiin finaaliin.

18.09.2005

Pumpuli 10-ryhmän kaunein Tampereella

Alkuvuoden miltei kokonaan näyttelyiden osalta väliin jättänyt Tazillah Qasama Faruz (Pumpuli) parantaa tahtia kauden lähestyessä loppuaan. Tampereen 2&10-ryhmien erikoisnäyttelyssä 18.9 tuloksena oli upea BIS-2 sijoitus. Hyvin pärjäsi myös Al-Yasamin Jarada (Veera), jonka sijoitus oli PN-4. Veera valitiin lisäksi myös ROP-veteraaniksi. Narttujen junioriluokan voitti ensimmäisessä virallisessa näyttelyssään ollut Tazillah Mahta Malakeh (Mami), joka palkittiin myös varasertillä. Uroksissa toiseksi sijoittui jälleen Tazillah Rajaah al-Rubin (Ruben). Hienon päivän täydensi vielä Tazillahin kasvattajaryhmän sijoittuminen BIS-4 sijalle. Salukit arvosteli Britt Schøne-Brodwall Norjasta.

Kuva: Satu Kuukka
Tazillah Qasama Faruz ja Aziz Shadman


11.09.2005

Olga sijoittui jälleen

Tazillah Ofiyah:in (Olga) sijoitus oli tällä kertaa PN-4 Porvoon KV-näyttelyssä 11.9. Salukit arvosteli Tomasz Borkowski Puolasta.

10.09.2005

Olga valioksi pikavauhdilla

Tazillah Ofiyah (Olga) oli VSP Kotkan KV-näyttelyssä 10.9 ja nappasi CACIB:n sekä jo kolmannen serttinsä vajaan kuukauden sisällä. Toiseksi sijoittui jälleen Tazillah Qasama Faruz (Pumpuli) ja kolmannen sijan vei jo seitsemännen varaserttinsä voittanut Tazillah Pareesa Ashar (Vilma). Uroksissa toiseksi sijoittui Tazillah Rajaah al-Rubin (Ruben). Tazillahin kasvattajaryhmä sijoittui BIS-kehässä kolmanneksi. Tuomarina salukeilla oli greyhound kasvattaja John Walsh Irlannista.

28.08.2005

Sisarukset voitokkaina Heinolassa

Hyvään näyttelyvireeseen päässeet sisarukset Tazillah Omar Kamran (Jalo) ja Tazillah Ofiyah (Olga) olivat ROP ja VSP Heinolan näyttelyssa 28.8. Olga palkittiin luonnollisesti myös sertillä, joka oli Olgan toinen. Urosten kakkoseksi sijoittui Tazillah Parham al-Masi (Ramses) myös sertin ja muotovaliotittelin kera. Nartuissa hyvää menestystä täydensivät Tazillah Qasama Faruz (Pumpuli) PN-2 ja Tazillah Pareesa Ashar (Vilma) PN-4 sijoituksillaan sekä ROP-veteraaniksi valittu Al-Yasamin Jarada (Veera). Lisäksi Tazillah esitti ROP-kasvattajaluokan. Tuomariksi oli tällä kertaa saapunut Ken Hammond Australiasta.
Olga ja Jalo
Olga ja Jalo, VSP ja ROP
Olga ja Ramses
Olga ja Ramses, sertivoittajat


27.08.2005

Fiona paras Kouvolassa

Nykyään harvakseltaan näyttelykehissä esiintyvä, jo veteraani-ikäinen Al-Yasamin Jamana (Fiona) oli ROP Kouvolan näyttelyssa 27.08. Fionan tytär Tazillah Obaida Ziba (Faida) säesti hyvin kolmannella sijallaan. Urosten toinen oli Tazillah Shimon Sabah (Elvis) ja neljänneksi sijoittui tällä kertaa Tazillah Qahir Sanam (Salomo). Urosten varaserttin sai Tazillah Parham al-Masi (Ramses) sekä lisäksi Tazillah esitti ROP-kasvattajaluokan. Tuomarina toimi Tuula Savolainen.

Bruno ja Fiona


21.08.2005

Rubenin menestys jatkuu

Tazillah Rajaah al-Rubin (Ruben) oli VSP Hämeenlinnan KV-näyttelyssa ja palkittiin CACIB:lla, joka oli Rubenille jo viides. Tuomarina toimi Petru Muntean Romaniasta.

14.08.2005

Uusi valio ja muita kärkisijoituksia

Kuva: Salla Kuikka
Jalo ja Pumpuli

Tazillah Qasama Faruz (Pumpuli) oli ROP sekä Tazillah Omar Kamran (Jalo) VSP sertin ja Fin Mva tittelin kera Auran näyttelyssä 14.8. Hyvän näyttelypäivän täydensivät vasta kymmenkuinen Tazillah Manzur al-Qahir (Ivan) PU-2 sijoituksellaan ja varasertillä sekä Tazillah Ofiyah (Olga) PN-2 sijoituksellaan ja sertillä. Tuomarina salukeilla oli Kirsti Lummelampi. Lisäksi Tazillahin ryhmä saavutti BIS-4 tilan kasvattajakilpailussa.13.08.2005

L-pentue syntyi

Al-Yasamin Jadila (Diia) sai seitsemän potraa jälkeläistä (6+1), väreiltään kerma, kulta, punainen ja musta grizzle. Lisää tietoa tulokkaista löytyy pentueet -sivulta.

06-07.08.2005

Ruben ja Nasu voitokkaina Trakaissa

Tazillah Rajaah al-Rubin (Ruben) oli VSP Trakaissa (Liettua) vinttikoirien erikoisnäyttelyssä 6.8. ja palkittiin Liettuan sertillä (Lt Mva) ja KLW-05 tittelillä. Tazillah Nasim Nahema (Nasu) oli ROP juniori ja palkittiin juniori sertillä ja KLJW-05 tittelillä. Nasu kruunasi hienon päivänsä isossa kehässä, jossa tuloksena oli BIS-juniori voitto. Salukit arvosteli Javier Blanco Espanjasta.

Tazillah Nasim Nahema, BIS juniori Trakai 2005
Tazillah Rajaah al-Rubin, ROP/RYP-2 ja Aziz Vallahe, VSP

Seuraavan päivän Baltian Voittaja näyttelyssä Ruben nappasi viimeisen inttivalionarvoon tarvittavan CACIBin ollen ROP ja vielä hienosti RYP-2. Kaupanpäälle lohkesi vielä BaltV-05 titteli. Nasu täydensi hyvää päivää ollen taas junioreiden paras juniori sertin ja BaltJV-05 tittelin kera. Salukien tuomarina toimi Stefan Stefik Slovakiasta.06.08.2005

Lenalla hieno avaus maastoissa

Tazillah Oleylah (Lena) sijoittui upeasti toiseksi ja sai sertin ensimmäisissä maastokisoissaan Mustajärvellä 6.8.

31.07.2005

Ruben sijoittui Porissa

Tazillah Rajaah al-Rubin (Ruben) oli PU-3 Porin KV-näyttelyssä 31.7. Salukit arvosteli Edwina Thomas (Etelä-Afrikka).

24.07.2005

Mukava menestys Vantaalla

Ruben ja Faida

Tazillah Rajaah al-Rubin (Ruben) oli ROP sekä Tazillah Obaida Ziba (Faida) VSP (sert+Fin Mva), kun Tuula Savolainen arvosteli salukit Vantaan näyttelyssä 24.7. Hyvää menestystä täydensivät vielä Tazillah Pareesa Ashar (Vilma) PN-3 ja Tazillah Nasim Nahema (Nasu) PN-4 sijoituksillaan. ROP pentu oli Dadaelis Nile of Tazillah (Niili) ja ROP kasvattajaryhmän esitti kennel Tazillah.23.07.2005

HVK:n erkkarin tuloksia

Dadaelis Nile of Tazillah (Niili) oli BIS-2 pentu sekä Tazillah Rajaah al-Rubin (Ruben) PU-3 Tazillah Shimon Sabahin seuratessa PU-4 sijoituksella. Luokkasijoituksiin ylsivät myös Tazillah Omar Kamran (Jalo) urosten avoimen luokan toisella sijalla, Tazillah Qasama Faruz (Pumpuli) narttujen valioluokan kakkosena ja Al-Yasamin Jamana (Fiona) saman luokan kolmantena. Ruben ja Tazillah Ofiyah (Olga) valittiin lisäksi näyttely BIS-2 pariksi. Salukien tuomarina toimi Alain Campagne Ranskasta
Ruben ja Olga, BIS-2 pari Niili BIS-2 pentu


17.07.2005

Vilma sijoittui Ypäjällä

Tazillah Pareesa Ashar (Vilma) oli PN-4 varasertin kera Ypäjän näyttelyssä näyttelyssä 17.7. Varasertti oli Vilmalle jo kuudes. Tuomarina toimi Leif Lehmann-Jorgensen Tanskasta.

15.07.2005

Riimu kolmosluokkaan agilityssä

Tazillah Riim bint Topaz (Riimu) sijoittui toiseksi Kokkolan KLAGI kisoissa 15.7 saaden kolmannen "nousunollansa" (tulos -0,07) ja siirtyy näin ollen kisaamaan kolmosiin. Hienoa Camilla ja Riimu!

11.07.2005

Diialle ja Elvikselle syysvauvoja

Al Yasamin Jadila (Diia) ultrattiin tänään ja onnellinen tuleva isä Tazillah Shimon Sabah (Elvis) on haljeta ylpeydestä. Lisää tietoja löydät pentueet sivulta!

09.07.2005

Salomo voittoon Ristiinassa

Salomo Tazillah Qahir Sanam (Salomo) oli rotunsa paras Ristiinan näyttelyssä 9.7 ja sijoittui vielä hienosti toiseksi ryhmäkilpailussa. Tuomarina toimi Eli Marie Klepp Norjasta.

SVKL weekend

Tazillah Qasama Faruz (Pumpuli) sijoittui narttujen toiseksi ja Dadaelis Nile of Tazillah oli ROP pentu SVKL:n erikoisnäyttelyssä Mustialassa 9.7. Tuomarina toimi Marie-Martine Lombard Ranskasta ja paikalla oli 25+22 salukia. Lisäksi Tazillahin ryhmä sijoittui BIS-4 sijalle kasvattajakilpailussa.

04.07.2005

Hyvä päivä Hyvinkäällä

Tazillah Omar Kamran (Jalo) oli ROP sertin kera sekä nartuissa Tazillah Oleylah (Lena) sijoittui toiseksi saaden varasertin ja Tazillah Qasama Faruz (Pumpuli) kolmanneksi Hyvinkään näyttelyssä 4.7. Luokkavoittoihin ylsivät em. lisäksi urosten valioluokassa Tazillah Qahir Sanam (Salomo) sekä narttujen junioriluokassa Tazillah Nasim Nahema. Urosten tuomarina toimi Kari Salminen. Nartut arvosteli italialainen Maria Teresa Durando Fassio, joka myös valitsi rotunsa parhaan.

Kasvattajaryhmäkilpailussa Tazillahin ryhmän sijoitus oli hienosti BIS-3.


Jalo

29.06.2005

Cindy avasi ratauransa

Tazillah Ofeliyah (Cindy) debytoi ratakisoissa Tuomarinkartanolla 280m matkalla ja voitti lähtönsä.

19.06.2005

Jalolle sertti Kotkassa

Tazillah Omar Kamran (Jalo) sijoittui urosten kakkoseksi sertin kera ja Tazillah Rajaah al-Rubin (Ruben) oli PU-4 Kotkan näyttelyssä 19.6. Hyvää menestystä täydensi hienosti näyttelyuraansa aloitteleva junnuikäinen Tazillah Nasim Nahema (Nasu) sijoittumalla narttujen kolmanneksi.

14.06.2005

Diia astutettu

Al Yasamin Jadila (Diia) on astutettu 10-14.6 Isäkandidaattina on Tazillah Shimon Sabah (Elvis).

11.06.2005

Faida sijoittui Pieksamäellä

Tazillah Obaida Ziba (Faida) oli PN-4 Pieksamäen näyttelyssä 11.6.

05.06.2005

Saluki Show

 • Tazillah Mahta Malakeh (Mami) oli BIS-pentu ja VSP-particolor

 • Dadaelis Nile of Tazillah (Niili) oli VSP-pentu

 • Tazillah Nasim Nahema (Nasu) voitti junioriluokan ja oli PN-4 sekä BIS-juniori

 • Tazillah Shimon Sabah (Elvis) voitti urosten käyttöluokan ja oli PU-3 sekä VSP-käyttöluokan koira

 • Tazillah Obaida Ziba (Faida) oli narttujen nuortenluokan neljäs

 • Tazillah Pareesa Ashar (Vilma) oli narttujen käyttöluokan kolmas04.06.2005

Salukien erikoisnäyttely

 • Dadaelis Nile of Tazillah (Niili) oli BIS-pentu

 • Tazillah Nasim Nahema (Nasu) voitti junioriluokan ja oli PN-4 ja sai sertin

 • Tazillah Ofiyah (Olga) oli narttujen nuortenluokan kakkonen

 • Tazillah Omar Kamran (Jalo) oli urosten nuortenluokan kakkonen

 • Tazillah Rajaah al-Rubin oli käyttöluokan voittaja ja PU-2.28.05.2005

Sisarukset pentunäyttelyssä

Tazillah Mansur al-Qahir (Ivan) oli ROP ja sisarensa Tazillah Maiza Mahalia (Seela) VSP Tampereen pentunäyttelyssä 28.5.

21.05.2005

Rubenille vara-CACIB

Tazillah Rajaah al-Rubin (Ruben) sijoittui urosten kakkoseksi ja palkitiin vara-CACIB:lla Haminan KV-näyttelyssä 21.5.

15.05.2005


Riimusta maastovalio

Tazillah Riim bint Topaz (Riimu) sijoittui kolmanneksi Helluntaimaastoissa Rajamäellä 15.05. ja palkittiin suorituksestaan sertillä. Serti oli Riimun viides, joten Riimu valmistui samalla maastovalioksi.

Samassa kisassa Tazillah Omar Kamran (Jalo) sijoittui neljänneksi vain pisteen Riimulle hävinneenä.

Riimu


07.05.2005

Elvis

Elvikselle veteraanimestaruus

Tazillah Shimon Sabah (Elvis) voitti SSaK:n vuoden 2005 veteraanien maastomestaruuden Rajamäellä 07.05 käydyissä kilpailuissa pistemäärällä 482.16.04.2005

Lenalle vara-CACIB

Tazillah Oleylah (Lena) oli PN-2 ja palkittiin vara-CACIB:lla Harstadin KV-näyttelyssä Norjassa 16.4.

26.03.2005

Salomo Uusi Ruotsin valio

Tazillah Qahir Sanam (Salomo) sijoittui urosten viidenneksi Tukholman KV-näyttelyssä 26.03 saaden samalla sertin sekä Ruotsin muotovalion arvon.

Salomon sisko Tazillah Qasama Faruz (Pumpuli) puolestaan sijoittui narttujen kolmoseksi jääden yhden sijoituksen päähän sertistä.

Näyttelytulos Virosta

Tazillah Nur-ul-Khazar (Nuru) oli ROP-juniori ja palkittiin juniorisertillä Rakveren näyttelyssä 26.3.

24.03.2005

Uusi tuonti

Kiirastorstai-iltana saapui Amerikasta 13-viikkoinen klassisista amerikkalaisista linjoista periytyvä fawn salukipoika Dadaelis Nile of Tazillah (Niili). Niilin uusi koti Suomessa on Anjalankoskella Satu Kuukan luona, jonka kanssa yhdessä omistamme Niilin.

Ei kesäpentuja tulossa

Al-Yasamin Jamanan (Fiona) kovasti toivottu pentue jää tältä osin haaveeksi, sillä ultraus osoitti, että Fiona ei ole tiineenä.

06.03.2005

Uusi kansainvälinen valio

Tazillah Shimon Sabah (Elvis) voitti salukit Liettuan Voittaja 2005 näyttelyssä Vilnassa 05.03. Samalla Elvis sai kuudennen CACIB:insa ja Liettuan sertin tullen näin Kans, Balttian ja Liettuan valioksi. Vara-CACIB:lla palkittiin Tazillah N-pentueen isä Exlibris Canes Khazar. Tuomarina toimi Lisbeth Mach Sveitsistä, jonka arvosteltavaksi oli saapunut 10 salukia. Elvis ei osallistunut ryhmäkilpailuun, koska hän handlereineen myöhästyi kehastä.

13.02.2005

Vilma menestyi Tallinnassa

Tazillah Pareesa Ashar (Vilma) oli VSP CACIB:n ja sertin kera Tallinnan KV-näyttelyssä 13.02. CACIB oli Vilmalle kolmas ja Eestin serti toinen.

29.01.2005

Turun KV-näyttelyn tuloksia

Tazillah Rajaah al-Rubin (Ruben) sijoittui urosten kakkoseksi Turun KV-näyttelyssä saaden samalla VARACA:n. Narttujen neljänneksi puolestaan sijoittui Al-Yasamin Jarada (Veera). Lisäksi Tazillah Oleylah (Lena) voitti narttujen nuortenluokan. Tuomarina toimi Rainer Vuorinen.

23.01.2005

N-tytöt näyttelyssä

Tazillah Nasim Nahema (Nasu) valittiin ROP-pennuksi Lahden pentunäyttelyssä 23.01 siskon Tazillah Nafisa Nephrinen (Nefi) seuratessa narttujen kakkosena. Nasu sijoittui vielä hienosti ryhmässä kolmanneksi.