Uutiset 2007


28.12.2007


Suomen Salukikerhon kiertopalkinnot 2007

Vuoden Salukiuros, Vuoden Nuori Salukiuros, Vuoden Voitokkain Saluki #4
ja TOP Saluki #3: Tazillah Latif Farrukh (Master).
Vuoden TOP Saluki #8: Tazillah Pareesa Ashar (Vilma)
Vuoden Saluki #10: Dadaelis Nile of Tazillah (Niili)
Vuoden Veteraani #4: Al-Yasamin Jamana (Fiona)
Vuoden Jalostusnarttu #3: Al-Yasamin Jadila (Diia)
Vuoden kasvattaja #3: Kennel Tazillah08.12.2007


Kaksi Voittajaa

Ruben, Voittaja -07 Mambo, Juniori Voittaja -07


Messukeskuksen Voittaja-näyttelystä heltisi tänä vuonna kaksi Voittaja-titteliä, kun paras uros ja VSP oli Satu Kuukan omistama Tazillah Rajaah al-Rubin (Ruben). Urosten Juniori Voittaja titteli meni niin ikään samaan osoitteeseen, kun Sadun omistama Tazillah Khair-Ul-Bashar (Mambo) voitti junioriurokset. Onnea Satu loistavista saavutuksista!

Luokkasijoituksiin ylsivät myös Tazillah Khanda-Karneol (Kanda) urosjunioreiden neljännellä sijalla, Dadaelis Nile of Tazillah (Niili) urosten käyttöluokan voitolla sekä Tazillah Nasim Nahema (Nasu) narttujen valioluokan kolmannella sijalla.

Voittajat -07

17-18.11.2007


Tuloksia Minskistä

Lauantaina 17.11 Tazillah Latif Farrukh (Master) oli ROP ja Tazillah Pareesa Ashar (Vilma) VSP Minskin KV-näyttelyssä Valko-Venäjällä. Molemmat palkittiin sertillä sekä CACIBilla, jonka myötä Vilma myös saavutti kansainvälisen muotovalion arvon. Narttujen kakkoseksi sijoittui Tazillah Ofiyah (Olga) VARACAn kera. Luokkavoitosta johtuen myös Olgalle jaettiin serti. Näin kaikista kolmesta leivottiin myös Valko-Venäjän valiot. Myöhemmin isoissa kehissä Master voitti upeasti vielä ryhmän ja sijoittui lopulta BIS-kehässä neljänneksi.

Sunnuntaina sijoitukset säilyivät rotukehässä samoina kuin lauantaina mutta ryhmässä Masterin sijoitus oli nyt RYP-2. Nartuissa Vilman saama CACIB siirtyy VARACAn saaneelle Olgalle.

Vilma VSP ja Master ROP03.11.2007

Michela, PN-2 + sert + Fin Mva


Uusi valio

Sisarukset Tazillah Latif Farrukh (Master) ja Tazillah Layla Lamayra (Michela) ylsivät PU-2 ja PN-2 sijoituksiin Lahden ryhmänäyttelyssä 3.11. Michela palkittiin sertillä ja myös Fin Mva tittelillä. Salukit arvosteli Outi Piisi-Putta.21.10.2007


Vilma voittoon Seinäjoella

Tazillah Pareesa Ashar (Vilma) saavutti näyttelyuransa ensimmäisen ROP-voiton Seinäjoen KV-näyttelyssä 21.10 saaden samalla myös neljännen CACIB:nsa. Salukit arvosteli Ove Germundsson Ruotsista.

Vilma, ROP + CACIB

Kaxi avasi juoksu-uransa voitolla

Ruotsissa asuva Tazillah Kazhireh (Kaxi) voitti ensimmäisen ratajuoksukilpailunsa hienosti Alingsåsin radan uudella rataennätyksellä 53.98s. Matkana oli meikäläisittäin hieman erikoinen 710m.

Kaxi


15-16.09.2007


Kaksi voittoa maastoista

Tazillah Nur-ul-Khazar (Nuru) voitti kaksi Virossa järjestettyä maastojuoksukilpailua huippupistein. Ensimmäisen kisan voitttotulos oli 529 pistettä ja toisen 546 pistettä.09.09.2007

Michela, PN-3 + sert


Tampereen Ryhmänäyttely

Tuomarina toimi Björk Foss Norjasta ja uroksissa sijoituksiin ylsivät Tazillah Latif Farrukh (Master) PU-3 ja Dadaelis Nile of Tazillah PU-4.
Nartuissa sijoittuivat Tazillah Layla Lamayra (Michela), joka oli PN-3 sertin kera sekä Al-Yasamin Jamana (Fiona) sijalla PN-4. Fiona valittiin myös ROP veteraaniksi ja myöhemmin isossa kehässä upeasti BIS-2 veteraaniksi. Kennel Tazillah esitti myös ROP kasvattajaryhmän.

Maastotulos Virosta

Tazillah Nur-ul-Khazar (Nuru) sijoittui kolmanneksi KV-maastoissa ja palkitiin sertillä.


08.09.2007

Kanda, sert+BIS-4 jun


Kanda kunnostautui Porvoossa

Tazillah Khanda-Karneol (Kanda) voitti junioriurokset Porvoossa ja palkittiin ansaitusti sertillä. Näyttelyssä käytiin myös BIS-juniori kilpailu, johon Kanda osallistui oltuaan ROP-juniori. Useiden kymmenien juniorikoirien joukosta Kanda selvitti tiensä ensin kymmenen finalistin joukoon ja siitä edelleen upeasti BIS-4 sijalle.
Aikuisten urosten puolella parhaasta sijoituksesta vastasi Tazillah Latif Farrukh (Master), jonka sijoitus oli PU-3. Salukituomarina toimi Magnus Hagstedt Ruotsista.

01.09.2007

Mami matkalla Pietarissa

Tazillah Mahta Malakeh (Mami) oli VSP Pietarin KV-näyttelyssä, josta tuliaisena oli myös CACIB sekä serti ja sen myötä RUS & RKF Mva ja Newsky Winner -07 tittelit.


Tinka, PN-3 + sert Tinkalle serti


Lupaavat veljekset Tazillah Khair-Ul-Bashar (Mambo) ja Tazillah Kayanshah (Janus) miehittivät junioriurosten kaksi ensimmäistä sijaa ERI:en kera Vantaan näyttelyssä.

Nartuissa Tazillah Opal Oriana:n (Tinka) sijoitus oli hienosti PN-3 sertin kera. Salukit arvosteli Zeljko Gajic Sloveniasta.


Dina ja Sulo

30.08.2007


Dina kävi vierailulla

Kirman Obadiah (Dina) astutettiin Tazillah Sultan al-Arabilla (Sulo). Lisätietoja kennel Desierto Bellezan kotisivuilta.

26.08.2007


Menestystä Tervakoskella

Tervakosken KV-näyttelyssä salukit arvosteli Matti Tuominen seuraavin tuloksin:
Uroksissa Tazillah Rajaah al-Rubin (Ruben) oli VSP CACIB:n kera sekä Tazillah Latif Farrukh (Master) PU-3. Nartuissa puolestaan Tazillah Nasim Nahema (Nasu) oli PN-2 CACIB:n kera sekä Tazillah Layla Lamayra (Michela) PN-3 sertin ja VARACA:n kera. Lisäksi kennel Tazillah esitti ROP kasvattajaryhmän.

19.08.2007

Master, ROP+sert+Mva


Heinolassa jyrää

Tazillah Latif Farrukh (Master) teki ensiesiintymisensä avoimessa luokassa Heinolan näyttelyssä ollen ROP sertin ja Fin Mva tittelin kera.
Ruotsissa asuva Tazillah Kazhireh (Kaxi) vieraili synnyinmaassaan ja voitti junorinartut erin kera Unto Timosen arvostelemana.
ROP veteraaniksi valittiin Al-Yasamin Jamana (Fiona) ja ROP kasvattajaryhmän esitti kennel Tazillah. Junioreita lukuunottamatta salukit arvosteli Joyce O'Connor Irlannista.

11.08.2007

Leevi


Leeville varaserti

Tazillah Laylim Lamarr (Leevi) voitti nuoret urokset Joensuussa ja palkitiin varasertillä. Tuomarina toimi Soile Bister.

28-29.07.2007


Tuloksia Mariefredistä

Tazillah Rajaah al-Rubin (Ruben), Dadaelis Nile of Tazillah (Niili) ja Tazillah Latif Farrukh (Master) tekivät kohtalaisen onnistuneen vierailun vinttikoirien erikoisnäyttelyyn Ruotsin Mariefrediin 28-29.7. Lauantain epäviralliseen näyttelyyn oli ilmoittautunut 84+89 salukia ja tulokset olivat seuraavat: Master nuortenluokan toinen (11 salukia) sekä Niili avoimen luokan neljäs (27 salukia). Tuomarina toimi Carolyn Potts (kennel Yasbig) Australiasta.
Sunnuntain virallisessa näyttelyssä ilmoittautuneita oli 86+83 ja tällä kertaa seuraavin tuloksin: Master nuorissa 5/9, Niili avoimessa 5/34 ja Ruben valioissa 3/20. Tuomari oli Jeanna Jaques (kennel Classicus) Englannista.

Salomo voitti Vantalla

Tazillah Qahir Sanam (Salomo) oli ROP ja RYP-4, kun Susan Badick Kanadasta arvosteli salukit Vantaalla 28.7. VSP oli Salomon tytär Desierto Belleza Airosa.


Ruben, BIS-1 käyttöluokan koira.

21.07.2007


Hyviä sijoituksia HVK:n erikoisnäyttelyssä

Fiona, BIS-1 jälkeläisluokka.

Fiona, BIS-4 veteraani Helsingin Vinttikoirakerhon 10-ryhmän erikoisnäyttelyssä parhaasta urosten sijoituksesta vastasi jälleen nuori Tazillah Latif Farrukh (Master), jonka sijoitus oli PU-2 sertin kera. PU-3 oli Tazillah Rajaah al-Rubin (Ruben), joka myös valittiin näyttelyn BIS-1 käyttöluokan koiraksi. Lisäksi luokkasijoituksiin ylsivät Tazillah Khair-Ul-Bashar (Mambo) junioriluokan toisella sijalla sekä Dadaelis Nile of Tazillah (Niili) niin ikään valioluokan kakkossijalla.

Narttujen parhaasta sijoituksesta vastasi Tazillah Nasim Nahema (Nasu), jonka sijoitus oli PN-2. ROP-veteraani oli Al-Yasamin Jamana (Fiona), joka oli myös näyttelyn BIS-4 veteraani. Lisäksi Fionan esitti näyttelyn BIS-1 jälkeläisryhmän. Luokkasijoituksen saivat myös Tazillah Layla Lamayra (Michela) nuortenluokan kakkossijalla, Tazillah Nafisa Nephrine (Nefi) avoimenluokan nelossijalla sekä Tazillah Mahta Malakeh (Mami) valioluokan kolmannella sijalla.

Tuomarina toimi Ken Allan (kennel Jazirat) Englannista.


Michela, eri, Nuk 2. Nasu, PN-2


07.07.2007

Masterille CACIB

Tazillah Latif Farrukh (Master) oli VSP ja palkittiin CACIB:lla Juvan KV-näyttelyssä 7.7. Nartuissa PN-4 sijoituksen saavutti Tazillah Ofiyah (Olga). Salukit arvosteli Tuula Savolainen.

30.06.2007

Ritchielle sertti

Tazillah Mehdi Melkhim (Ritchie) sijoittui urosten kakkoseksi ja palkittiin sertillä Tuusulan näyttelyssä 30.6. PU-4 oli Tazillah Qahir Sanam (Salomo). Nartuissa niin ikään kakkoseksi sijoittui Tazillah Opal Oriana (Tinka), joka palkittiin varasertillä. Tuomarina toimi Maria Teresa Durando Fassio Italiasta.

17.06.2007


Mami (oik.), VSP

Mami VSP Hämeenlinnassa

Tazillah Mahta Malakeh (Mami) jatkoi hyvää näyttelymenestystään voittamalla nartut ja ollen VSP Hämeenlinnan näyttelyssä 17.6. Uroksissa PU-2 (sert) oli Tazillah Latif Farrukh (Master) ja PU-3 Dadaelis Nile of Tazillah (Niili). Tazillah Mehdi Melkhim (Richie) voitti urosten avoimen luokan ja palkittiin varasertillä. Al-Yasamin Jamana (Fiona) oli ROP veteraani minkä lisäksi Kennel Tazillah vielä esitti ROP kasvattajaryhmän. Salukit arvosteli Britt Schøne-Brodwall Norjasta.

10.06.2007

Niili ja Nasu Niili ja Nasu BIS pari

Dadaelis Nile of Tazillah (Niili) ja Tazillah Nasim Nahema (Nasu) valittiin näyttelyn kauneimmaksi pariksi Saluki Showssa 10.6.

09.06.2007

Master onnistui

Nuortenluokassa kilpailevan Tazillah Latif Farrukhin (Master) muutenkin lupaavassa nousussa oleva näyttelyura sai melkoisesti lisäpontta Suomen Salukikerhon 20-vuotisjuhla erikoisnäyttelyssä Helsingissä 9.6, kun Masterista leivottiin näyttelyn BIS-voittaja. Tätä kerhon päänäyttelyn arvostettua voittoa oli tänä vuonna tavoittelemassa 69+55 salukia. Urosten tuomariksi oli saapunut salukikasvattaja Michael Williams (kennel Kasaque) Isosta-Britanniasta.
Tazillah Latif Farrukh (BIS) ja Aziz Xanom (VSP). Kuva Minna Saari

Kiitokset kaikille runsaista ja lämpimistä onnitteluista!03.06.2007

Lenalle jälleen varasertti

Tazillah Oleylah (Lena), sijoittui narttujen neljänneksi Tuurin näyttelyssä 3.6. ja palkittiin jälleen kerran varasertillä.

27.05.2007

Mami ja Mina

M-siskokset vauhdissa

Juuri muotovalion arvon saavuttanut Tazillah Mahta Malakeh (Mami) jatkoi sertijahtia Ilolan maastoissa Valkeakoskella 27.5. Tuloksena oli upeat 514 pistettä ja toinen sija sertin kera. Paljon ei hävinnyt sisko Tazillah Mona Luloah (Mina), joka juoksi ensikertalaiselle hienot 511 pistettä ja sijoittui kolmanneksi niin ikään sertin kera. Ensiesiintymisensä maastossa teki myös hiljakkoin muotovalioitunut Dadaelis Nile of Tazillah (Niili), joka keräsi 490 pistettä ollen kymmenes SA:n arvoisesti. Kisassa oli mukana 57 salukia, joka on yksi kaikkien aikojen suurimmista osallistujamääristä Suomessa.


20.05.2007


Tinka (oik.), VSP + sert

Tinka VSP Raumalla

Tazillah Opal Oriana (Tinka) voitti nartut ja oli VSP sertin kera Rauman näyttelyssä 20.5. Uroksissa PU-2 (varasert) oli Tazillah Latif Farrukh (Master), PU-3 Tazillah Qahir Sanam (Salomo) ja PU-4 Tazillah Ozafar Niyaz (Osku). Lisäksi Tazillahin ryhmä ylsi hienosti BIS-2 sijalle kasvattajakilpailussa. Salukit arvosteli Bob Whitney Kanadasta.
BIS-2 kasvattajaryhmä


19.05.2007

Mami valioitui

Tazillah Mahta Malakehin (Mami) sertijahti jatkui menestyksellisesti Helsingin KV näyttelyssä 19.5, jossa tuloksena oli PN-2 sijoitus sertin, Fin Mva tittelin ja vara CACIB:n kera. Näyttelyssä valittiin myös ROP ja VSP juniorit, jotka olivat Tazillah Khanda-Karneol (Kanda) ja näyttelydebyyttinsä tehnyt Tazillah Janan Al-Jamana (Jade). Kanda palkittiin myös varasertillä. Tuomarina toimi Gianfranco Bauchal Italiasta.

13.05.2007

Sertti ja varaserttejä

Tazillah Mahta Malakeh (Mami) oli VSP ja sai toisen serttinsä Haminan näyttelyssä 13.05. PN-2 oli Tazillah Nafisa Nephrine (Nefi), joka palkittiin varasertillä. Uroksissa PU-4 oli juniori-ikäinen Tazillah Khanda-Karneol (Kanda), joka myös palkittiin varasertillä.

Jalo Suomi-Cupissa

Tazillah Omar Kamran (Jalo) sijoittui Hyvinkäällä maastojouksun Suomi-Cupissa seitsemänneksi pistein 462.

08.05.2007

Tabu on poissa

Tazillah Talizman (Tabu) ylitti Sateenkaari Sillan 8.5. kunnioitettavassa 14-vuoden iässä. Hyvästi rakas Tabu, nuku rauhassa.

28.04.2007

Salomon tavoite täyttyi

Tazillah Qahir Sanam (Salomo) saavutti uskomattoman kymmenen maan valion arvon Tanskassa Hillerödin KV-näyttelyssä 28.04. Hienon päivän kruunasi upea ROP voitto ja myöhemmin isossa kehässä saavutettu ryhmävoitto. Valitettavasti Salomo ei voinut osallistua BIS-kisaan kiireisen matka-aikataulun takia. Tuomarina toimi Eli Marie Klepp Norjasta. Onnea Sari ja Salomo, loistava suoritus!Ei pentuja Riimulle

Tazillah Riim bint Topaz (Riimu) ultrattiin 23.04 mutta valitettavasti pentuja ei ole tulossa.21.04.2007

Tazillah Nur-ul-Khazar, VSP + sert

Nuru VSP Virossa

Tazillah Nur-ul-Khazar (Nuru) oli VSP ja sai toisen sertinsä Sillamaen näyttelyssä Virossa 21.04.
Dadaelis Nile of Tazillah, PU4 + sert, Fin Mva

08.04.2007

Niilistä valio

Dadaelis Nile of Tazillah (Niili) sijoittui urosten neljänneksi sertin kera Lappeenrannan näyttelyssä 08.04. Serti oli Niilin kolmas, joten Niilistä leivottiin samalla Fin Mva. Urosten varasertin sai jälleen Tazillah Latif Farrukh (Master).

ROP-pennuksi valittiin Tazillah Khair-Ul-Bashar (Mambo) ja VSP-pennuksi Tazillah Jawa Jasmeen (Lempi). Tuomarina toimi Marjatta Pylvänäinen-Suorsa. Pentuja oli paikalla 4+2 ja aikuisia 14+8.

Oikealla: Tazillah Khair-Ul-Bashar, ROP-pentu. Vasemmalla: Tazillah Jawa Jasmeen, VSP-pentu

05.04.2007

Riimu astutettu

Tazillah Riim bint Topaz (Riimu) on astutettu 26.3. Isäkandidaatti on Dadaelis Nile of Tazillah (Niili).

31.03.2007

Nuru ROP Virossa

Tazillah Nur-ul-Khazar (Nuru) oli ROP ja sai sertin Rakveren näyttelyssä Virossa 31.03. Tuomarina oli Markku Mähönen.

29.03.2007

I-pennut syntyivät

Tazillah Qasama Faruz (Pumpuli) pyöräytti maailmaan seitsemän reipasta jälkeläistä (5+2) 29.03. Lisää tietoa pennuista löytyy pentueet -sivulta.

25.03.2007

Niili sijoittui jälleen

Dadaelis Nile of Tazillah (Niili) sijoittui urosten kolmanneksi varasertin kera Tampereen KV-näyttelyssä 25.03. Paikalla olleet 50+40 salukia arvosteli Ute Lennartz Saksasta.

04.03.2007

Niilille toinen sertti

Dadaelis Nile of Tazillah (Niili) sijoittui urosten kakkoseksi ja Tazillah Latif Farrukh (Master) kolmanneksi Kaarinan 10-ryhmän näyttelyssä 04.03. Niili palkittiin menestyksestään myös sertillä ja Master vastaavasti vara-sertillä. Pentuluokassa ensiesiintymisensä teki myös Tazillah Khanda-Karneol (Kanda), jonka sijoitus oli hienosti VSP-pentu. Salukit, joita oli paikalla 19+14, arvosteli Ingela Kyrklund Ruotsista.

25.02.2007

Jadi avasi näyttelyuransa voitolla

Kuusikuinen Tazillah Jahan al-Jade (Jadi) suoritti ensiesiintymisensä näyttelykehässä Kaapelitehtaan pentunäyttelyssä 25.02. Tuloksena oli hieno ROP-voitto ja RYP-4 sijoitus. Paikalla oli 5 pentua, jotka arvosteli Harri Lehkonen. Onnittelut Heidille ja Jadille molempien ensimmäisen näyttelyn menestyksestä.