EsittelyTällä sivulla esittelemme keitä ihmisiä ja mitä koiria kätkeytyy kennelnimen Tazillah taakse. Samoin pääset myös tutustumaan salukiharrastuksemme historiaan sen alusta tähän päivään saakka.

Keitä olemme


Satu, Cindy ja Jalo

Satu

Kävelevä salukitietosanakirja sekä kennelin aivot, "koska jonkun on tehtävä päätökset" ja myös jalat, koska lenkkeilytettävää kyllä riittää kuten näyttelykehässä esitettäviä koiriakin. Jos nyt muulta koirienhoidolta joskus aikaa sattuu jäämään, niin se kuluu sitten leivonnan ja ruoanlaiton merkeissä tai vaikka vanhoja näyttelyarvosteluja ja salukijulkaisuja tutkiessa.


Jouko

Jokaisella kennelillä pitää olla kennelpoika eli KePo, joka hoitaa juoksevat asiat kuten koirien lenkityksen ja ruokinnan, näyttelykamojen raahauksen ja pystytyksen kehän laidalle, tulosten kirjaamisen ja menestyneiden koirien valokuvauksen, jne. jne. Pentukätilönä toimiminen ja vaikka nettisivujen tekeminen pitää myös luonnistua tarvittaessa.

Muumi, Maxine ja Jouko Tanskassa 1994

Historiaa

 Nimen Tazillah historia juontaa juurensa vuoteen 1992, jolloin kennelnimi myönnettiin meille. Salukeja meillä on ollut vuodesta 1988, joskin koirien kanssa Satu on ollut tekemisissä aina vuodesta 1979 lähtien, jolloin hän sai ensimmäisen oman koiransa. Salukien kanssa olemme harrastaneet alusta pitäen aktiivisesti sekä näyttely- että juoksupuolta niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Tähän mennessä meille on syntynyt 12 salukipentuetta, joista viimeisin 30.3.2007. Enää ei oikeastaan voikaan puhua salukeista vain harrastuksena vaan pikemminkin elämäntapana, asiana, jota ilman elämää olisi aika vaikeata kuvitella. Lue lisää>>

Koiramme

 Sanonta "salukeja ei voi omistaa vain yhtä" pitää kohdallamme todellakin paikkansa, sillä kotonamme asustelee tätä nykyä kaksitoista koiraa, yksitoista salukia ja afgaani. Tarkemmin näihin koiriin pääset tutustumaan seuraavan listan linkkien kautta:

Kirman Parifah
Al-Yasamin Jamana
Al-Yasamin Jadila
Tazillah Sultan al-Arab
Tazillah Shimon Sabah
Tazillah Qasama Faruz
Tazillah Qaus Quzaha
Tazillah Padmani Payam
Tazillah Ofeliyah
Tazillah Omar Kamran
Tazillah Mahta Malakeh
Tazillah Latif Farrukh

 Edellämainittujen lisäksi meillä on vielä sijoituksessa neljä salukityttöä, Al-Yasamin Jarada (Veera), Tazillah Riim bint Topaz (Riimu) sekä Tazillah Qatifa Qani (Kani) ja Tazillah Nasim Nahema (Nasu) sekä yhteisomistuksessa Satu Kuukan kanssa tuontiuros (2005) Dadaelis Nile of Tazillah.

Al-Yasamin Jarada
Tazillah Riim bint Topaz
Tazillah Qatifa Qani
Tazillah Nasim Nahema
Dadaelis Nile of Tazillah


Im Memoriam

Seuraavat omistamamme tai kasvattamamme koirat ovat jo siirtyneet Sateenkaari Sillalle:

Jekku
Nordwart Filbert
Tazillah Topaz
LDC's Blond PB Maxine
Tazillah Tzenobia
Tazillah Panteha Hafiya
Nordwart Sahibar
Tazillah Timsahim
Tazillah Talizman