S-pentue

* 10.06.1998

I: DV-98 Kirman Kashmir (Kasi)
X
E: Fin Ch Tazillah Tzenobia (Muumi)

Pitkä oli väli ensimmäisen ja toisen pentueen välillä mutta onneksi sitkeys välillä palkitaan. Olin pitkään suunnitellut ensimmäisestä pentueesta kotiin jätetylle "Muumille" pentuetta ja Kirman Kashmir oli miellyttänyt minua sulhasehdokkaana heti ensikerrasta, kun sen näin; vahva, urosmainen nuorukainen, karismaa, hienot sivuliikkeet ja itsevarmuutta luonteessa. Muumi itsekin piti valintaani hyvänä ja astutus oli helppo, kun kävimme pääsiäisenä 1998 vierailulla sulhasen luona.

Synnytyksen hoidimme taas omin voimin kotona, ja todella hienon helposti se sujuikin. Oikealla ajallaan Muumi kömpi pentulaatikoon, asettui hyvin kyljelleen ja alkoi punnertaa, katsoi vain, että olimme vieressä tarpeen varalta. Kuusi poikaa syntyi tasaiseen tahtiin, tosin tyttöjäkin olisi kyllä toivottu. Pojat olivat vahvoja, kuten olin toivonutkin, ja elinvoimaisia, oikeita "miehiä" heti alusta alkaen. Kaikki olivat kovia syömään ja lisäruokinnan alkaessa kaikki oppivat heti mutustamaan kiinteämpää ruokaa, kuppi tyhjeni alta aikayksikön. Eikä taida tuo ruokahalu olla laantunut näin aikuisenakaan.

Kuudesta pentueen jäsenestä neljä on saavuttanut Suomen muotovalion arvon, eikä toivoa ole heitetty vielä muidenkaan suhteen.


S-pojat muutaman päivän ikäisinä

U: Tazillah Sahib Saphir "Saska" grizzle
U: Tazillah Sazambah "Kapu" golden
U: Tazillah Sultan al-Arab "Sulo" creme
U: Tazillah Shimon Sabah "Elvis" creme
U: Tazillah Shah Tepe "Hercules" grizzle
U: Tazillah Sheikh Sobeq "Ekku" black grizzle